Sport

Zlatan Ibrahimovic, la 35 de ani

Zlatan Ibrahimovic, unul dintre coloșii fotbaliști ai ultimilor 15 ani, aniversează luni vârsta de 35 de ani.

Deși se află aproape de finalul carierei, Ibra vrea să demonstreze că mai are un cuvânt greu de spus în fotbal, iar vara aceasta a semnat cu Manchester United.

descarcare

Foto: Dreamteamfc.com

Ibra și-a început cariera la Malmo, în Suedia, orașul natal. După o muncă crâncenă, cu mult efort și stăruință, tehnica suedezului a început să fie remarcată de mai marile cluburi europene, iar după două sezoane se transfera în Olanda, la Ajax.

A bifat apoi campionatul Italiei, mai întâi la Juventus și apoi la Inter. A plecat în campionatul iberic ulterior, la Barcelona, pentru ca apoi să se reîntoarcă în Italia, doar că de această dată la Milan.

A trecut și prin Franța, la PSG timp de patru ani, pentru ca în final să ajungă în Premier League sub comanda lui Jose Mourinho.

Zlatan este recunoscut ca fiind un fotbalist dur, ambițios, dar și cu simțul umorului. Declarațiile sale au fost întotdeauna savuroase.

Fie că vorbim de Ibrahimovic drept fotbalistul dur care a știut mereu să se impună la echipa la care a mers, fie că vorbim de omul bun din spatele unei măști, sau chiar dacă ne referim și la războinicul din teren, Zlatan Ibrahimovic va rămâne întotdeauna un nume cu rezonanță în lumea sportului rege, un sportiv hotărât, muncitor și un model pentru alți puști, așa cum a fost și el câmdva, care vor să scrie istorie în fotbal.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top