Cultural

”Crai Nou”- concurs ajuns la ediţia a VI-a

concursÎn perioada 11-13 Februarie va avea loc la Brașov a VI-a ediție a concursului naționat de interpretare ”Crai Nou”. Acest concurs se adresează elevilor de la liceele de muzică din țară ce studiază canto clasic.
Concursul are o singură etapă în cadrul căreia concurenții vor prezenta arii clasice si preclasice din repertoriul internațional , dar și lieduri sau arii românești.
”Brașovul are activități de toate felurile, însă nu și un concurs de interpretare vocală. Am început organizarea acestei competiții în urmă cu 6 ani din dorința de a promova muzica clasică în rândul tinerilor și de a da o șansă elevilor ce studiază arta bel cantoului să se afirme”, a declarat pentru Hyperflash Magdalena Suciu, fondatoarea concursului.
Din juriu fac parte prim-solistele Operei din Braşov Nicoleta Chirilă, Asineta Răducan și reprezentanta catedrei de canto a Liceului de Muzică ”Tudor Ciortea”, Magdalena Suciu. Președinta juriului va fi soprana Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii din București.
Anul acesta sunt așteptați peste 100 de participanți ce se vor lupta pentru a prinde un loc cat mai bun în clasament. Cele mai râvnite premii sunt Trofeul Concursului ” Crai Nou” și Trofeul ” Felicia Filip”.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top