Social

“Ciorbițe pentru bunicuțe” 

Asociația NEAMUNIT a organizat în week-end-ul trecut, cea de-a 21-a ediție a acțiunii sociale “Ciorbițe pentru bunicuțe”. 

Inițiativa a luat naștere în urma unui apel făcut pe Facebook, în urmă cu mulți ani, pentru persoanele fără adăpost din capitală și se desfășoară lunar, cu excepția lunilor de vară.

Sâmbătă și duminică, voluntarii Asociației NEAMUNIT au distribuit aproximativ 500 de pachete cu mâncare – un fel principal cald, desert, pâine și fructe, în toate sectoarele din București.

“Pentru noi ste un mod frumos de a petrece o zi, de a cunoaște povești de viață – nu numai niște oameni care au nevoie de o porție de mâncare. Iar noi toți cei care suntem aici încercăm să oferim speranță oamenilor. Este mai mult decât a face mâncare. Atunci când mergem pe stradă, cunoaștem povești de viață și le arătăm oamenilor fără adăpost că nu i-am uitat și că ne pasă”, a declarat pentru hyperflash.ro, Elena Zdrafcu, voluntar.

„Am participat până acum la 5 ediții consecutive. Este o acțiune prin care arătăm că se poate și putem schimba diferite lucuri care nu merg așa cum ne-am dori noi. Prima experiență pe care am avut-o în cadrul acestei acțiuni a lăsat urme adânci în sufletul meu. Sunt impresionat că de la o ediție la alta participă tot mai mulți voluntari”, a declarat pentru hyperflash.ro, Octavian Voiculescu, voluntar.

Text: Cristian Tănase

Foto: Cristian Tănase și Asociația NEAMUNIT

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top