Economic

Peste 25.000 de români primesc ajutor social

În România, sunt peste 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de mai mult de 10 ani, conform unor statistici de la Ministerul Muncii și Justiției sociale, citate în expunerea de motive a unui proiect de lege depus la Parlament.

Conform sursei citate, statul nu ar mai trebui să îi încurajeze pe cei care trăiesc din ajutoare sociale, ci ar trebui să se implice în angajarea acestora.

”Asistenţa socială nu înseamnă să dai bani unor oameni leneşi care nu vor să muncească, fără să se gândească însă că acei bani vin de fapt din buzunarul semenilor lor care trag pe brânci pentru un ban cu ajutorul căruia să îşi asigure pâinea zilei de mâine, ci să-i ajuţi pe cei cu adevărat marginalizaţi care nu au nicio şansă în societate.”, se arată în documentul citat.

În România există aproximativ 7 milioane de persoane care se plâng de sărăcie, dar nu îşi caută un loc de muncă, nici măcar nu îl acceptă atunci când i se oferă. Aceşti oameni preferă să trăiască din ajutoare sociale de la stat, decât să muncească.

În forma actuală a legii, refuzarea de 3 ori a unui loc de muncă, conduce la pierderea dreptului de a primi ajutor social.

De asemenea, o altă problemă o reprezintă cei care lucrează la negru şi care, în ciuda acestui lucru, beneficiază totuşi de ajutor social. În fiecare lună, mii de asistaţi îşi primesc ajutoarele sociale. Autorităţile spun că aproape 20% dintre ei au şi serviciu pe care nu îl declară.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top