Artiști

Bumblefoot Masterclass la Yellow Club!

Yellow Club a găzduit aseară Masterclass-ul susținut de Ron “Bumblefoot” Blumenthal, fostul chitarist de la Guns N’ Roses.

Masterclass-ul de chitară s-a desfășurat într-o atmosferă călduroasă și prietenoasă, sfaturile legate de tehnică si acorduri alternând cu melodii celebre precum “Little brother is watching” și “I can’t play the blues”, cu care a ajuns chitarist în trupa Guns N’ Roses.

Am trimis mai multe demo-uri la mai multe reviste și case de discuri și mi s-a spus că mereu la câțiva ani apare un chitarist care schimbă concepția despre cântatul la chitară, dar eu nu sunt unul dintre ei si că ar trebui să cânt blues. De aceea peste cațiva ani am lansat melodia “I can’t play blues”, pe care a remarcat-o Axel Rose și așa am ajuns eu chitarist la Guns N’ Roses”, a declarat Bumblefoot pentru Hyperflash.

Făcând referire la prima trupa în care a cântat, Art of Anarchy precum și cea în care cântă în prezent, Sons of Apollo, glumește și spune că “Dacă trupele în care am cântat sunt cu “of”, atunci ar trebui să spun că am cântat în Guns of Roses“.

Chitaristul nu este prima dată în Romania. Anul trecut a susținut concerte în Constanța la “Ziua Chitarelor” chiar pe 25 septembrie, de ziua lui, în București, Ploiești, Cluj și Iași. Anul trecut a mai concertat in Chișinău, prelungind turneul european anul acesta cu Franța și Olanda.

Voi reveni la anul în septembrie când voi încerca un nou turneu pentru promovarea unui album acustic pe care-l voi lansa cu Sons of Apollo”, a mai declarat chitaristul în premiera pentru Hyperflash.

Bumblefoot s-a născut pe 25 septembrie 1965 în Brooklyn, New York, SUA, este muzician, chitarist, producător, fotograf si actor. Cântă genuri muzicale ca: hard rock, heavy metal, grunge, alternative rock, avant garde music și progressive rock. Cântă la chitară, bas, tobe și voce. S-a remarcat cu trupa Guns N’ Roses în care a fost chitarist din 2006-2014. A mai cântat alaturi de Art of Anarchy, Cilver, Lita Ford, Salem , iar în prezent cântă cu Sons of Apollo.

Text și foto: Irina Aanicăi

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top