Cultural

Bacăul pune “focul”din Colectiv pe scenă

Teatrul Municipal ‘Bacovia’ din Bacău a pregătit, duminică, o premieră absolută a spectacolului cu piesa “Foc”, un text scris de actorul băcăuan Valentin Braniște, inspirat din tragedia produsă în Clubul Colectiv din București, în care și-au pierdut viața până în prezent 56 de tineri.

“M-a marcat profund soarta nefericită a tinerilor aflați în club pentru a se simți bine. Cum actorii sunt reflexia societății, trăind cu o intensitate specială clipele prin care trece aceasta, am fost îndemnat din interiorul meu să fiu scribul care să pună în fața oamenilor continuarea, prin intermediul artei teatrale ofensive și posibil cu ecou în timp, a trăirilor celor ce au fost martori la tragedie, dar și a cauzelor care au dus la curmarea ori afectarea monstruoasă a atâtor vieți de oameni tineri“, a declarat, pentru AGERPRES, autorul piesei, care este și regizorul spectacolului.Foc-655x360

Sonorizarea a fost de asemenea o premieră întrucât pe fundalul piesei de teatru se auzeau piese de-ale formației Bucovina, trupă din care facea parte Adrian Rugină, eroul decorat de președinte pentru sacrificiul său care a salvat 5 vieți.

Valentin Braniște a mai spus că are drept invitați speciali la premieră “preoți și rockeri băcăuani, pentru a se cunoaște și începe un dialog”.

„Spectacolul “FOC” este parte a Week end-ului „Colectiv” , intrarea a fost liberă, iar la spectacolele prezentate se vor colecta donaţii pentru victimele incendiului. Programul Teatrului Bacovia „we are one for Colectiv” are ca parteneri trupele Act, Nobody’s Group si Teatrul de Cartier. Piesa a fost scrisă în patru zile. Este vorba de un tată de 50 ani, profesor de geografie şi o fată, absolventă de politoligie dar care lucrează casieriţă la Kaufland. El e cu otodoxia, ea cu rockul. Acţiunea are loc în Bucureşti. Alina e fiică-mea, soţia mea este moartă de un an, fost arheolog, care vroia să găsească „gura de Rai“ în Bucegi. În cele din urmă, Alina moare. Mai multe nu pot spune“, a precizat actorul băcăuan Valentin Branişte.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top