Cultural

Teatrele își închid porțile

În urma tragediei de la clubul bucureștean Colectiv, autoritățile au luat la puricat toate intituțiile ce au ca scop delectarea publicului.teatru Teatrele sunt cele care au fost vizate în ultima perioadă de inspectorii ISU care nu au dat acordul lor în ceea ce privește funcționarea acestor spații.

Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu a transmis vineri către Casa de Cultură a municipiului Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu, dar şi către ceilalţi operatori culturali din sistemul public şi privat, care desfăşoară activităţi culturale în incinta locaţiei de spectacole mai sus menţionate, o informare cu privire la suspendarea activităţii CCS Sibiu, urmare a controlului efectuat în aceeași zi de către ISU Sibiu.

[quote_box_center]« Către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu
Prin prezenta, vă informez că s-a oprit funcţionarea Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, în urma controlului efectuat de ISU în data de 13.11.2015, până la rezolvarea neregulilor constatate.
Cauza :
–       Neechiparea cu instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiului în concordanţă cu valoarea de referinţă – conform art. 3, alin (1) din HG 915/03.11.2015.
Cu respect,
Director
Marius Vingerzan »[/quote_box_center]

Programul Teatrului de Balet Sibiu (TBS) rămâne neschimbat, iar spectacolele vor avea loc într-o nouă locaţie, a dat asigurări Mihai Zugravu, PR & Project Manager TBS.

toma_caragiu_teatru_46970600

Şeful ISU Prahova, colonelul Nicolae Popescu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că reprezentanţii teatrului şi ai Casei de Cultură au notificat ISU că cele două instituţii şi-au întrerupt activitatea ca urmare a prevederilor HG 915/03.11.2015.

“Ei ne-au notificat pe noi că au luat la cunoştinţă de apariţia HG 915 din 03.11.2015 şi, neîndeplinind condiţiile, au întrerupt activitatea.”

Teatrul ‘Toma Caragiu’ din municipiul Ploieşti şi Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti nu deţin autorizaţie emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, astfel că şi-au suspendat activitatea, reprezentanţii ISU arătând că cele două instituţii au fost sancţionate contravenţional în fiecare an pentru lipsa acestei autorizaţii.

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ şi-a suspendat activitatea pe termen nelimitat ca urmare a controlului pe care ISU Neamţ l-a efectuat, vineri, şi în urma căruia au fost constatate o serie de probleme.

Directorului instituţiei, Liviu Timuş, a declarat că a luat decizia de a suspenda activitatea în teatru pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor.

Ca urmare a controlului ISU din data de 13 noiembrie s-a constatat că există în continuare o serie de probleme în cadrul proiectului european a căror rezolvare nu se întrevede pe termen scurt. În aceste condiţii, eforturile depuse de Teatrul Tineretului în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendii se dovedesc insuficiente. De aceea, pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor, am decis suspendarea activităţii culturale a instituţiei pe termen nedeterminat. Ne cerem scuze faţă de publicul spectator şi faţă de cei care au contracte şi proiecte în derulare cu noi şi sperăm ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, cei care sunt direct răspunzători de execuţia lucrărilor să găsească soluţii urgente pentru remedierea problemelor“, a declarat Liviu Timuş, directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.
Spectacolele vor fi contramandate şi se vor reprograma, iar cei care au achiziţionat deja bilete pot primi contravaloarea lor de la casa de bilete a teatrului.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top