Timp liber

André Rieu va susține 7 concerte în România

280613, Maastricht: Andre Rieu op het Vrijthof. Foto: Marcel van Hoorn.

280613, Maastricht: Andre Rieu op het Vrijthof. Foto: Marcel van Hoorn.

Pentru mulţi dintre noi, data de 1 Octombrie 1949 poate că nu reprezintă nimic, însă pentru melomani este începutul unei frumoase poveşti. Poveste lui André Rieu. Născut în Maastricht, în Olanda, într-o familie de muzicieni. Micul André îşi dezvoltă de mic copil abilităţile muzicale sub îndrumarea tatălui său. Începe astfel studiul viorii la 5 ani. Urmează cursurile conservatorului din Liege, urmând ca la 24 de ani sa fie absolvent şi al conservatorului din Maastricht. Fiind foarte apreciat, i se oferă oportunitatea de a se specializa şi în Bruxelles, în cadrul Conservatorului Regal. Aici studiază secretele viorii sub îndrumarea unor mari profesori ai vremii.

Dorind să ajungă la un alt nivel, André Rieu işi înfiinţează propria lui orchestră. Deşi timid la început, proiectul capătă amploare, Johann Strauss Orchestra fiind în prezent cea mai mare orchestră privată, la nivel internaţional. Instrumentiştii ajung foarte greu în orchestra lui Rieu, acesta fiind foarte exigent, însă pe bună dreptate. Este cel mai vândut artist de muzică clasică de pe piaţă, supranumit şi „regele valsului”.

În cadrul reprezentaţiilor sale, spectatorii au parte de un adevărat spectacol de lumini, decoruri excepţionale, costume demne de case regale, coregrafii executate chiar de instrumentişti în timp ce cântă, şi nu în ultimul rând de muzică de cea mai bună calitate. Totul se desfăşoară pe acorduri de vals, într-o atmosferă de poveste.

În România, André Rieu planuia să ţină un concert pe data de 5 Iunie a acestui an, însă în timp ce discuta cu organizatorii, a fost informat că biletele s-au epuizat în câteva ore. Cererea a fost incredibil de mare, artistul urmând să susţină în luna Iunie nu mai puţin de șapte concerte în Bucureşti.

Concertele vor avea loc în 5 Iunie, 6 Iunie, 7 Iunie, 11 Iunie, 12 Iunie, 13 Iunie, 14 Iunie, în Piaţa Constituţiei din capitală. Preţul biletelor variază între 864 Ron la VIP şi 172,8 Ron la ultima categorie. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim.

Acesta nu este doar un concert, este o experienţă extraordinară ce merită trăită şi savurată din plin.

Foto: debanat.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top