Seriale

Amazon vrea să producă un serial inspirat de trilogia Lord of the Rings

Inspirat de succesul răsunător obținut de serialul Game of Thrones, gigantul american Amazon a încheiat o afacere uriașă, de aproape 250 de milioane de dolari, pentru a putea obține drepturile de a produce un serial după celebrele romane Lord of the Rings ale lui J.R.R Tolkien, urmând ca noua serie să fie disponibilă prin intermediul serviciului de streaming Amazon Prime Video.

Potrivit zvonurilor, decizia de a achiziționa drepturile pentru Amazon Prime Video, vine după ce Jeff Bezos, șeful Amazon, a cerut conducerii serviciului de streaming să se axeze pe titlurile mari și cât mai cunoscute. Strategia aceasta a fost folosită cu succes de cei de la Netflix, astfel că Amazon Prime Video, ar deveni mult mai cunoscută atrăgând totodată și mai mulți abonați în acest fel.

“Lord of the Rings este un fenomen cultural care a capturat imaginația generațiilor de fani prin literatură și marele ecran.

Suntem onorați să lucrăm cu Tolkien Estate and Trust, HarperCollins și New Line în această colaborare extraordinară pentru televiziune și suntem încântați să-i purtăm pe fanii ”Stăpânului Inelelor “, în noi călătorii epice în Pământul de Mijloc”, a declarat Sharon Tal Yguado, șeful diviziei seriale a Amazon Studios, potrivit Deadline.com

Serialul va fi un prequel, a cărui poveste va avea loc înaintea evenimentelor prezentate în cele trei lungmetraje produse de New Line Cinema și regizate de Peter Jackson.

Deocamdată cei de la Amazon nu au anunțat o dată oficială de lansare a serialului și nici cine vor fi actorii care vor face parte din acest proiect.

Potrivit unui sondaj realizat în 1999, romanul ,, The Lord of the Rings” a fost ales de către clienții grupului Amazon, cartea preferată a mileniului, iar în 2003 în sondajul ,,The Big Read” realizat de BBC, același volum a fost desemnat cel mai iubit roman din toate timpurile. În timp ce filme ”The Fellowship of the Ring”, “The Two Towers” și “The Return of the King” în regia lui Peter Jackson, au reușit să obțină încasări de aproape 3 miliarde de dolari pe plan mondial, dar și 17 premii Oscar — inclusiv pentru cel mai bun film al anului, în 2004, premiu obținut de ultimul film al trilogiei.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top