Social

Numărul donatorilor de organe a scăzut

Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mures, a transmis că numărul donatorilor de organe pentru transplant a scăzut din cauza unei „mari controverse” apărute în jurul acestor intervenții.

Dumincă, a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgul Mureș o conferință, la care a participat și medicul Horațiu Suciu. Acesta a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă a crescut rata refuzului aparținătorilor privind donarea de organe pentru transplant.

”Consider că rata refuzului a crescut. Nu am făcut încă un studiu, nu am toate datele, dar impresia mea e că a crescut şi bineînţeles că este o condiţionalitate multiplă. Motivul, mă pun în situaţia unui cetăţean care se informează din mass-media, nu pot să văd decât că în jurul unui transplant s-a creat o mare controversă şi, evident, până se lămuresc lucrurile poate este o reticenţă în a dona. Nu s-a schimbat nimic, a dona este un lucru nobil şi nu trebuie să uităm că o parte din cei care donează inima, plămânii, rinichii, ficatul, continuă să trăiască în trupul altcuiva şi eu cred că e nobil să salvezi o viaţă”, a spus medicul Horaţiu Suciu, citat de Mediafax.

În noaptea de sămbătă spre duminică, a fost efectuat primul transplant de cord din acest an, la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș, la un pacient de 49 de ani, care a primit inima de la un donator în moarte cerebrală

Sursa Photo 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top