Social

Magazinul în care “se plătește” cu muncă

Un nou concept de magazin s-a deschis în București: un magazin social, în cadrul căreia cei care doresc să cumpere diferite alimente pot să plătească în ore de muncă, fără a fi nevoie de bani propriu-ziși.

Noul proiect (dar nu și primul), pornit de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 își propune să ajute persoanele nevoiașe prin intermediul donațiilor făcute de persoane fizice și juridice. Pot fi donate alimente (aflate în termen de garanție), îmbrăcăminte, obiecte casnice, jucării, cărți, etc.centru social hyperflash

Elementul care aduce noutate acestui tip este magazin este faptul că magazinul oferă clienților donatori, puncte prin care pot achiziționa pachete de servicii de abilitare și agrement, cursuri de limbi străine, activități sportive sau divertisment.

Clientul beneficiar poate obține puncte  prin desfășurarea de activități utile comunității, în locațiile din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

centru social hyperflash2

Beneficiarul poate presta activități precum spălat de ferestre, măturat in exterior, greblat, sortat îmbrăcăminte și încălțăminte donate, călcat rufe, igienizare suprafețe (interioară), spălat rufe (la mașina de spălat), săpat, curățat zăpada, încărcat / descărcat marfă (ajutoare, donații, etc), etichetat și aranjat produse pe rafturi, etc.

centru social hyperflash3

 

centru social hyperflash4

Unitatea de valoare prin care se vor face schimburile de produse și servicii va fi numita “PUNCT” (un Punct va fi echivalentul a 2 lei). Punctele pot fi obținute doar prin donare de bunuri sau prin desfășurare de activități utile comunității și nu se pot preschimba în bani.

Toate produsele ce se vor găsi în magazin vor fi provenite de la clienții donatori.

Magazinul SocialXchange se află situat pe Calea Crângași, Nr. 3, Sector 6, București.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top