Diverse

Manechinele prea slabe nu vor mai putea profesa în Franța

În conformitate cu două norme publicate vineri în Monitorul Francez, citate de Agerpres, modelele nu vor putea profesa în Franța dacă nu prezintă un certificat medical, iar fotografiile editate care ”slăbesc sau rotunjesc silueta” trebuie menționate ca fiind retușate.

Începând cu 6 mai, pentru a-și putea exercita profesia, manechinele vor trebui să prezinte un certificat medical, valabil în ultimii doi ani, din care să reiasă ”starea lor de sănătate generală”, dar mai ales indicele masei lor corporale (IMC).

Ministerul Sănătății francez s-a informat din documentele Organizației Mondiale a Sănătății care precizează că o persoană este considerată slabă atunci când are un IMC de ub 18,5.

Angajatorii unor persoane considerate slabe riscă pedepse de până la 6 luni de închisoare și amenzi de 75.000 de euro.

De asemenea, de la 1 octombrie, imaginile editate vor trebui însoțite de mențiunea ”fotografie retușată”, pentru mesajele publicitare care apar în cataloage, ziare, afișe, sau pe Internet.

Prin luarea acestei decizii, Franța se alătură unor țări precum Italia sau Spania, care au interzis din 2006 defilarea modelelor cu un IMC de sub 18.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top