Sănătate

”ZILELE VACCINĂRII”, în București

De astăzi, 7 mai 2021, ora 16:00, până luni, 10 mai ora 08:00, bucureștenii se vor putea imuniza fără programare.

Trei zile și trei nopți, aproximativ 1200 de voluntari-medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți în domeniul medical vor participa la acțiunea de vaccinare.

La Sala Palatului  vor fi organizate 40 de cabinete și la Biblioteca Națională din București 10 cabinete.

Este așteptat un număr cât mai mare de persoane care vor să fie imunizate. Coordonatorul campaniei anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, va fi unul dintre medicii care vor administra serul.

Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (…) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru a facilita transportul, STB vine în sprijinul oamenilor. S-a convenit să se extindă și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368.

Potrivit Digi24,”Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din București, de Ordinul Asistenților Medicali din București, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, și ajutor din partea DSP. Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face și activitate de a crește gradul de informare de către comunitatea medicală din Universitatea noastră pentru a lămuri populația să se vaccineze, vaccinarea fiind soluția optimă pentru a depăși această situație epidemiologică în care ne aflăm”, a spus rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Viorel Jinga.

sursă foto : www.zf.ro

”ZILELE VACCINĂRII”, în București

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top