Sănătate

Rusia: Vaccinul ”Sputnik Light” a fost autorizat

”Sputink Light” este noul vaccin  pe care Rusia l-a avizat, care se administrează într-o singură doză. Fondul rus de investiții directe (RDIF), a declarat că acesta are o rată de eficacitate de 79,4% și costul ar fi de maxim 10 dolari per doză.

Avizarea vaccinului a fost anunțată în paralel de centrul Gamaleya, producătorul vaccinului,  şi de vicepremierul rus  Tatiana Golikova, în timpul unei reuniuni pe tema dezvoltării pandemiei la care a participat şi preşedintele Vladimir Putin.

Conform acestora, varianta Light derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerințele standard de stocare si logistică. Astfel, expedierea se va face rapid și se va putea permite vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. Serul vaccinului Sputnik Light este creat pe o platformă de adenovirus uman bine studiată și care s-a dovedit a fi sigură și eficace.

Kirill Dmitriev, CEO al RDIF, a declarat că deși vaccinul Sputnik Light va avea un preț accesibil, vaccinul Sputnik V va rămâne principalul vaccin în Rusia. ”Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noștri internaționali pentru a contribui la creșterea ratei vaccinărilor, în mai multe țări în lupta cu pandemia și cu noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

sursă foto: Profimedia

Rusia: Vaccinul ”Sputnik Light” a fost autorizat

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top