Sport

Zi aniversară pentru Steaua

Se împlinesc astăzi 29 de ani de la cea mai mare performanță a Stelei pe plan internațional, câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Pe 7 mai 1986, sub privirile a 70.000 de spectatori pe stadionul din Sevilla, Ramon Sanchez Pizjuan, roși-albaștrii scriau istorie.
Ei au învins cu 2-0 echipa Barcelonei după loviturile de departajare. Omul meciului a fost portarul, Helmuth Duckadam, care a parat toate cele patru lovituri de la punctul cu var, ajuns ulterior și în Cartea Recordurilor, în timp ce Lăcătuș și Balint au fost marcatorii Stelei.

dukadam

Foto: uefa.com

“Minunea de la Sevilla” așa cum a fost numită va rămâne pururi în inimile suporterilor steliști, dar și un eveniment formidabil pentru România.

Iată și primul 11 dintre Steaua și Barcelona din ’86:

FC Steaua: Helmuth Duckadam; Ștefan Iovan, Adrian­ Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu; Lucian Bălan, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu; Marius Mihai Lăcatuș, Victor Pițurcă.

Antrenori: Emeric Ienei si Anghel Iordănescu
FC Barcelona: Javier Urruti – Gerardo, Migueli, Jose Ramon Alexanko, Julio Alberto – Victor Munoz, Marcos Alonso, Bernd Schuster (căpitan; Jose Moratalla, 85) – Angel Pedraza, Steve Archibald (Pichi Alonso, 106), Franciso Jose Carrasco
Antrenor: Terry Venables

echipaFoto: observator.tv

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top