Diverse

Vulcanul Cumbre Vieja din Insula La Palma continuă să erupă

Totul a început duminică după-amiază. Localnicii au avut de suportat o multitudine de cutremure succesive încă din 11 septembrie. Însă nimic nu-i putea pregăti pentru ce avea să urmeze.

Lava s-a extins cu rapiditate, mistuind totul în calea ei. Peste 6.000 de locuitori au fost nevoiți să părăsească insula, lava distrugând peste 300 de locuințe.

Este pentru prima dată când vulcanul Cumbre Vieja erupe. Potrivit Național Geographic, lava ar avea o înălțime comparativă cu cel mai mare zgârie-nori din lume, Burj Khalifa din Dubai.

Un râu de lavă urmează să coboare în cartierul Todoque , cu peste 1000 de locuitori, unde serviciile pregăteau evacuările.

Lava ar fi acoperit peste 106 hectare, însă nimeni nu ar fi fost afectat de aceasta.

Șeful guvernului regional din Insulele Canare, Angel Victor Torres, a declarat că acesta va solicita ajutor financiar din partea UE pentru reconstrucție (în jur de 340 de milione de lire sterline).

Fluxul de lavă ar putea dura câteva săptămâni sau luni. Până la diminuare, acesta va continua să elimine gaze toxice sau ar putea produce explozii.

Sursă foto: Worldakkam.com

Vulcanul Cumbre Vieja din Insula La Palma continuă să erupă

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top