Cultural

Virgin Galactic: Turismul Spațial devine realitate

Compania Virgin Galactic dorește să organizeze zboruri în orbită cu scop turistic, de agrement, iar pentru a susține proiectul, compania a anunțat că va dezvălui noua versiune a navetei ”SpaceShip Two”. Prima versiune a avut parte de un tragic accident în 2014, atunci când s-a prăbușit, informează directmatin.fr.

În data de 31 octombrie 2014, prima versiune a navetei SpaceShip Two s-a prăbușit în deșertul Mojave din California, iar accidentul s-a soldat cu moartea pilotului și rănirea gravă a copilotului.

Virgin Galactic

Dar acest incident a făcut ca eforturile companiei de a realiza un zbor spațial în scop de agrement să avanseze, iar la nici 2 ani de zile, Virgin Galactic ne face o surpriza plăcută tuturor prin anunțul că va prezenta noua versiune a navetei care s-a prăbușit în 2014.

Conform agerpres.ro primele zboruri programate cu noua navetă urmează să fie efectuate la finalul anului 2016. De menționat este faptul că naveta poate transporta până la 6 pasageri.

Cei care doresc o senzație unică de a zbura în orbita Terrei o pot face cât de curând, pentru că Virgin Galactic promite lucrul pe care îl dorim fiecare, și acela de a zbura în spațiul cosmic. De data  menționăm faptul că naveta va zbura la 100 de kilometri deasupra planetei, iar o excursie de genul va avea un cost de aproximativ de 200.000 de dolari.

Virgin Galactic este angajată într-o cursă contra cronometru pentru că, în paralel, alte companii doresc să realizeze același lucru pe care îl propune și Virgin Galactic. Printre acestea se enumeră Space X și Tesla ale lui Elon Musk. Fiecare dintre aceste companii are dorește să devenă primul organizator de excursii în spațiu pentru turiști.

virgin galactic

Până la finalul anului 2016 vom afla dacă Virgin Galactic va fi prima companie de turism spațial care va reuși experimentul propus.

Se pare că spațiul cosmic este mult mai aproape decât credem noi. După cum spune și o zicală socială, ”Viitorul este acum”- poate asta ni se pare un lucru de domeniu științifico-fantastic, dar promisiunile sunt mari și compania asigura că este un lucru realizabil și accesibil publicului larg, dar numai acelora care au un buget pe măsura experienței.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top