Sănătate

Veste bună: Primul autotest antigen Covid-19 avizat în România

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a avizat oficial autotestul antigen Covid-19 dezvoltat și comercializat de către DDS Diagnostic.

Testele au o acuratețe de 98%, potrivit Mediafax. Acestea sunt facil de făcut, nu produc nici un fel de neplăcere persoanei care dorește să se testeze. Procedura o poate face oricine, fără o pregătire medicală, fără supraveghere și în orice moment al zilei. Tamponul se introduce într-o nară circa 2-3 cm și se curăță interiorul.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educația, Cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, declară Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Foto 1: Profimedia.ro

Foto 2: 

Veste bună: Primul autotest antigen Covid-19 avizat în România

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top