Sănătate

O doză de vaccin anti-Covid reduce cu 50% transmiterea

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, o singură doză de Pfizer sau AstraZeneca reduce transmiterea virusului cu aproape 50% în aceeași familie.

“Este o veste fantastică. Știam deja că vaccinurile salvează vieți și, acest studiu, cel mai complet efectuat în condiții reale, arată că reduc transmiterea acestui virus mortal”, și-a exprimat satisfacția ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock.

Studiul a urmărit un număr de circa 57.000 de persoane din 24.000 de familii în care o persoană vaccinată a fost testată pozitiv. Familiile sunt considerate ”locuri cu risc ridicat” în ceea ce privește răspândirea.

Persoanele infectate cu virusul la trei săptămâni după administrarea unei doze de vaccin sunt cu 38% până la 49% mai puțin susceptibile să transmită virusul membrilor familiei lor, decât cele care nu au fost vaccinate, a subliniat Public Health England (PHE) într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vaccinurile AstraZeneca si Pfizer au prevenit un număr de peste 10.400 de decese la persoanele cu vârste depășite de 60 de ani până la sfârșitul lunii martie, conform studiilor anterioare.

Datele oficiale arată că, până în acest moment, au fost administrate circa 34 de milioane de prime doze și un sfert din populația adultă, 13,2 milioane de persoane au primit și cea de a doua doză, potrivit Digi24.

Sursa foto: Digi24

O doză de vaccin anti-Covid reduce cu 50% transmiterea

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top