Externe

Rusia: “Nu există unități de forțe speciale ruse în Egipt”

Conform Agerpres, care citează un comunicat de presă al Interfax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, a declarat că “nu există unități de forțe speciale ruse la Sidi Barrani“. Declaraţia vine ca urmare a relatărilor unor surse americane și egiptene care ar fi semnalat trupe speciale și drone ruseşti la 100 de km de graniţa Egiptului cu Libia, la baza aeriană de la Sidi Barrani.

Oficialii americani cred că această desfăşurare de trupe este menită să-l sprijine pe comandantul militar libian Khalifa Haftar, ale cărui forţe au suferit pe 3 martie o înfrângere în urma unui atac al Brigăzilor de Apărare din Benghazi (BDB) asupra unor porturi petroliere.

Mai multe detalii au fost oferite de forţele de securitate egiptene, care spun că este vorba de o unitate formată din 22 de membri ai forţelor speciale ruse. Potrivit surselor din intermediul forţelor de securitate egiptene, Rusia a mai folosit o bază egipteană, cea de la Mersa Metruh, la începutul lunii februarie a acestui an.

Foto: republika și abc.net.au

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top