Texte și Protexte

Un neurochirurg pentru fiecare dintre noi

24 OCT Aflăm astăzi că profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de renume, a ales să candideze la Senat pe listele PNL.

Cei din USR și susținătorii lor, puși în bătaia informației, ce să zică. Au sărit în sus. Păi că PNL-ul își face imagine pe spatele săracului doctor inconștient.

Păi că are 83 de ani și parlamentarismul e o meserie grea, extenuantă, plină de stres care necesită multă dedicare. Una grețoasă spunea că la 83 de ani, nu se știe niciodată când… Alții se plângeau că apare în clipurile Coaliției pentru familie.

Alții spuneau că asta e o formă de populism scârboasă.

Of, argumentul populist…

În esență, orice rundă de alegeri e caracterizată de populism. PSD-ul a dat-o pe Firea candidat la primăria generală nu datorită calităților ei de bun administrator, ci știind că îi bate la fundul gol pe toți ceilalți candidați. PNL-ul pe Iohannis la prezidențiale pentru că, în sondaje, era cel mai bine clasat loc doi.

Acum, toate astea sună mai mult a înfrângerea aia pe care simți că nu o poți accepta. Se simte supărarea. Neîntemeiată. Clotilde Armand probabil că și-l imagina pe Jean Reno auzind de Leon Dănăilă.

În orice caz, eu zic că e un progres major. De la toți actorii, cântăreții sau tenismenii care au cutreierat Palatul Parlamentului de-a lungul legislaturilor, un neurochirurg e un pas enorm în direcția potrivită.

Și dacă nu sunteți fericiți cu concluzia asta, gândiți-vă că oricum are șanse să facă treabă bună. Adică la cât a lucrat cu creiere, poate rezolvă ceva și la PNL.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top