Evenimente

Un băiețel de șase ani și-a salvat frații mai mici de la moarte

În comuna Vutcani din județul Vaslui, un  băiat de șase ani și-a salvat frații mai mici dintr-un incendiu, după ce casa în care se aflau a fost cuprinsă de flăcari. Cel mai mare dintre copii și-a luat fratele de doar trei luni în brațe și l-a scos afară, în timp ce pe băiețelul de un an și trei luni l-a rugat să se târască după ei, au declarat pentru Digi24 reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Potrivit anchetatorilor, incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum defect.  

„Cei trei minori se aflau în grija bunicii materne, care în acel moment era plecată la un magazin din sat. Părinţii se aflau la muncă prin sat. Nu putem spune că a fost un caz de neglijare care să impună scoaterea copiilor din familie. Totuşi, cazul va rămâne în atenţia Primăriei din localitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În acest moment, autoritățile locale încearcă să găsească soluții pentru ajutorarea familiei, dat fiind că locuința le-a ars în totalitate.

Autor: Ramona Banu

Foto:

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top