Politic

UE și Canada nu au ajuns la un acord comercial

Seful executivului valon, Paul Magnette, a respins duminica ultimatumul impus de UE si Canada in legatura cu decizia de sustinere a Acordului Complet Economic si Comercial UE-Canada (CETA) informeaza agentia Belga citata de dhnet.be.
Stabilirea unui eventual ultimatum nu este un act compatibil cu exercitarea acestui drept democratic“, a declarat Paul Magnette, citat de Mediafax.
Ni se prezinta un document dezamagitor si, in paralel, ni se da un ultimatum. Este foarte surprinzator. Acest lucru ne determina sa ne punem intrebari despre scopul urmarit“, declara o sursa din cadrul guvernului valon pentru AFP.
In cazul in care Valonia isi mentine pozitia de respingere a tratatului UE-Canada, ceremonia de semnare a acordului va fi anulata, spun surse europene, citate de Le Figaro.
Guvernul regiunii belgiene Valonia s-a opus semnarii acordului de parteneriat comercial UE-Canada, invocand motive de ordin social si ecologic, iar reuniunea ambasadorilor celor 28 de state UE desfasurata joi seara nu a reusit sa depaseasca impasul.
Dupa reuniune, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca negocierile vor continua si vineri. “Inca sper ca vom putea ajunge la un rezultat bun in cursul noptii si vineri dimineata. Daca nu vom putea semna acest acord comercial cu Canada, nu vad cum am putea avea tratate similare cu alte părti ale lumii” a tinut sa sublinieze Juncker.
Regiunea Valonia cere un document interpretativ al Acordului CETA care sa stipuleze garantii speciale privind protectia datelor private, amendamente la drepturile pe piata muncii, la serviciile generale, la licitatiile publice, in domeniul asigurarilor sociale si generale.
Guvernul de la Bruxelles are nevoie de aprobarea tuturor entitatilor regionale belgiene pentru a putea semna acordul CETA.
Sursa foto: http://www.intermodal-logistics.ro/
Autor: Teodor Alexandru

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top