Externe

Donald Trump îşi doreşte doar oameni bogaţi în administrația sa

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, precizează că nu ar vrea să aibă o persoană săracă în funcţia de secretar al comerţului, apărându-şi astfel cabinetul, despre ai cărui membri se spune ca sunt cei mai bogaţi miniştri din istoria SUA, conform DPA.

‘Cineva a spus: ‘De ce aţi numit o persoană bogată ca responsabil cu economia?”, a declarat el în faţa susţinătorilor la un miting în Iowa. ‘Aşa că am spus: ‘Pentru că acesta este modul de gândire pe care ni-l dorim, pentru că ei reprezintă ţara”, a declarat Trump, citat de Capital.ro

Vorbind despre secretarul pentru comerţ, Wilbur Ross, un fost investitor ajuns miliardar, Trump a adăugat: ‘Ei nu vor banii. Şi au fost nevoiţi să renunţe la multe pentru a fi în aceste posturi’.

Donald Trump l-a menţionat şi pe consilierul său pe probleme economice, Garz Cohn: ‘Este preşedintele Goldman Sachs. Inteligent. Ca să ne reprezinte, el a renunţat la salarii masive pentru firimituri. Aştept ca ei să îl acuze că îşi doreşte această sumă atât de mică’, a mai afirmat preşedintele.

‘Sunt oameni extraordinari, minţi strălucite în afaceri, şi de asta avem nevoie. Asta trebuie să avem pentru ca lumea să nu profite de noi’, a spus liderul de la Casa Albă. ‘Nu mai putem permite ca lumea să profite de noi. Şi îi iubesc pe toţii oamenii, bogaţi sau săraci, însă pentru aceste posturi pur şi simplu nu îmi doresc o persoană săracă. Înţelegeţi? Înţelegeţi?’, a adăugat el. ‘Dacă insistaţi, o voi face, dar îmi place mai mult aşa, nu?’, a mai spus Trump.

Ministrul educaţiei, Betsy DeVos, este o moştenitoare miliardară, în timp ce averea secretarului de stat Rex Tillerson, fost director al gigantului petrolier Exxon, este estimată la sute de milioane de dolari.

Alţi membri bogaţi ai administraţiei sunt secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, fost manager al unui fond de investiţii şi ministrul de interne, Ben Carson, care şi-a făcut averea din vânzarea de cărţi despre cariera sa în medicină şi despre ideile sale politice.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top