Economic

Primul semn că se termină criza bancară din Grecia

Reprezentanții sectorului bancar au anunțat o stabilizare și o îmbunătățire a depozitelor bancare din Grecia. Urmează ca stabilizarea produsă în lunile mai și iunie să fie confirmată de Banca Centrală a Greciei, potrivit Capital.

Băncile din Grecia se așteaptă ca în depozite să revină peste 17 miliarde de euro în perioada ce urmează. În primele 4 luni ale anului, au fost înregistrate retrageri de aproximativ 2,4 miliarde de euro din depozitele firmelor private.

Încetarea retragerilor din depozitele bancare vine ca urmare a reuniunii miniștrilor de finanțe din zona euro din 16 iunie, în care au fost examinate progresele autorităților din Atena. Tot în cadrul reuniunii au fost căutate măsuri de reducere a datoriei Greciei, care valorează în prezent 180% din PIB.

Președintele Eurogrupului a anunțat că suma de 8,5 miliarde de euro va fi deblocată într-o tranșă, pentru ca Grecia să poată rambursa datoriile ajunse la scadență.

sursa foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top