Economic

Trei români vor fi judecați în SUA pentru fraudă cibernetică

Trei cetățeni români au fost extrădați în Statele Unite ale Americii unde  vor fi judecați pentru fraudă cibernetică. Aceștia ar fi lansat atacuri online asupra a peste 60.000 de calculatoare și ar fi sustras cel puțin 4 milioane de euro.
În cadrul dosarului ce va fi judecat de Curtea Federală din Cleveland, cei trei români sunt acuzați de fraudă cibernetică, furt de identitate şi conspirație pentru spălare de bani. 
La începutul anului 2016, aceștia au fost arestați în România. În cursul acestei săptămâni, cei trei au fost extrădaţi în SUA. Doi dintre ei au apărut în fața judecătorilor pledând nevinovați în fața acuzațiilor care le-au fost aduse.
Hackerii au făcut parte dintr-un grup numit „Bayrob” care în anul 2007 a început dezvoltarea și instalarea unui soft care era trimis prin intermediul emailurilor pretinzând că a fost trimis din partea unor companii de renume cum ar fi Western Union sau Norton AntiVirus. Dacă utilizatorul deschidea mesajul, softul se instala automat pe calculatorul acestuia, apoi colecta toate adresele de e-mail din lista de contact a utilizatorului. Au fost infectate peste 600.000 de calculatoare.
Acuzații controlau astfel calculatoarele pentru a colecta informații despre conturile și parolele utilizatorilor și despre cărțile de credit ale acestora.
Autor: Mădălina Bălăceanu

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top