Filme

Top 7 documentare de călătorie pe care trebuie să le urmărești

În vremuri ca acestea, este puțin complicat să călătorești. Însă, nimic nu ne împiedică să visăm la următoarea noastră aventură. Dacă și vouă vi se întâmplă să numărați zilele până la următoarea călătorie și sunteți dornici să explorați exteriorul din confortul propriei case, Hyperflash vă propune o listă de documentare de călătorie pe care le puteți viziona pe Netflix.

7. Magical Andes (2021)

Serialul  Magical Andes te poartă într-o călătorie către munții maiestuoși Anzi din America de Sud. Documentarul de călătorie spaniol este centrat pe om și prezintă poveștile unice ale celor cinci personaje care împărtășesc o dragoste profundă pentru natură și munți. De-a lungul serialului, descoperi panorame superbe, interviuri intime, narațiuni liniștitoare și caracteristici geologice unice.

Sursa video: youtube.com/kamifer

6. Moving Art (2018)

Regizorul Ace, Louie Schwartzberg, surprinde fotografii fenomenale în timp ce călătorește prin păduri, oceane, deșerturi și locuri nedescoperite din Noua Zeelandă, Tahiti, Machu Pichu, Hokkaido, Koh Samui, Islanda și Insulele Marques. Peisajele îți taie respirația, acestea vin însoțite de un sunet de fundal liniștitor, iar timpul pare că se scurge diferit în locurile nemaivăzute.

Sursa video: youtube.com/Moving Art

5. Paul Hollywood’s Big Continental Road Trip (2017)

Marea călătorie automobilistică a lui Paul Hollywood este un must-have pentru iubitorii de mașini și nu numai. Dacă alegeți acest serial pregătiți-vă de călătorii în pas alert. Conducând mașini de colecție precum, Aston Martin, celebrul bucătar și fan auto, pornește în țări europene cu o istorie vastă în automobile. Paul se întâlnește pe drum cu vedete locale, experți auto, șoferi și bucătari. Serialul este ideal pentru pasionații de mâncare, călătorii și automobile.

Sursa video: youtube.com/AutoMotoTV

4.Expedition Happiness (2017)

Expedition Happiness este un jurnal de călătorie realizat de un cuplu german care achiziționează un autobuz școlar vechi, îl recondiționează și pornește într-o călătorie epică, alături de câinele lor în America de Nord. Cei doi planifică aventura supremă, călătorind prin Canada și SUA, depășind orice obstacol, fie că sunt probleme de frontieră, probleme de viză, drumuri îngrozitoare sau alte dificultăți.

Sursa video: youtube.com/Constantin Film Österreich

3. Untamed Romania (2018)

România neîmblânzită este un film documentar despre natura din Munții Carpați și Delta Dunării. Dincolo de forfota orașelor, există o viață naturală fabuloasă. Neștiute de nimeni, milioane de plante și animale dau un spectacol plin de măreție, grație, ferocitate, candoare, umor. Filmul România neîmblânzită este o incursiune de 90 de minute în acest univers uimitor, zonele de interes major fiind pădurile din Munții Carpați, nesfârșitele canale ale Deltei Dunării, Transilvania. Imaginile îți taie respirația, informația științifică despre plante și animale e bine dozată, muzica a fost compusă anume pentru peliculă.

Sursa video: youtube.com/The European Nature Trust

2. Tales by Light (2015-2018)

Seria Tales by Light este plină de portrete mișcătoare, imagini panoramice, muzică stranie și narațiune filosofică. Fotografi și realizatori pornesc în căutarea naturii. Unind explorarea, fotografia și lumea naturală, Tales by Light oferă o imagine rară în ochii și mințile multor oameni.  Cei mai buni fotografi cutreieră lumea și surprind imagini nemaivazute cu oameni, locuri, culturi și viețuitoare, imortalizate din unghiuri noi și nemaiîntâlnite. Seria a fost filmată în 6k și 4k și este disponibilă pentru vizionare în 4K.

Sursa video: youtube.com/Canon Australia

  1. Dark Tourist (2018)

Dark Tourist este o serie documentară provocatoare și ciudată, în care jurnalistul din Noua Zeelandă, David Farrier, vizitează locuri asociate cu moartea, dezastrul și atrocitatea. El caută “nebunul, macabrul, morbidul”, de la întâlnirea unuia dintre patronii lui Pablo Escobar din Columbia, la ritualuri funerare în Indonezia.

Sursa video: youtube.com/Netflix

Top 7 documentare de călătorie pe care trebuie să le urmărești

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top