Politic

Klaus Iohannis şi-a publicat declaraţia de avere pe 2021

Președintele României Klaus Iohannis a publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale declarația de avere pentru anul în curs. Câţi bani a câştigat preşedintele în ultimul an se arată în documentul de aici.

Potrivit declarației de avere a președintelui, situația bunurilor imobiliare a familiei Iohannis a rămas neschimbată. În schimb, s-au înregistrat variații în ceea ce privește veniturile familiei prezidențiale, potrivit fanatik.ro.

Astfel, Klaus Iohannis a obținut mai puțini bani din închirierea unor imobile, însă scăderea a fost compensată de încasarea unor substanțiale drepturi de autor, de pe urma ultimei sale cărți.

Nici în acest an, președintele nu și-a cumpărat mașină. Tot necompletată a rămas rubrica din declarația de avere referitoare la bijuterii sau obiecte de artă.

Klaus Iohannis câștigă bani din scris?

Ca și în declarațiile de avere precedente, sunt menționate cele șase locuințe – trei case și trei apartamente – pe care Klaus Iohannis le deține împreună cu soția, Carmen. Închirierea acestor imobile este o sursă importantă de venituri pentru familia Iohannis, în pofida declinului încasărilor din chirii. Dacă în declarația de avere de anul trecut soții Iohannis trecuseră peste 71.000 de lei din închirieri, în declarația de anul acesta au fost menționați doar 57.000 de lei.

Klaus Iohannis este titularul aceluiași cont bancar, deschis încă din 1999, însă suma actuală este puțin mai mică decât cea de anul trecut: 201.000 față de 208.000 lei. Pe de altă parte, președintele nu are grija datoriilor, neavând de returnat bani nici către persoane private, nici către instituții de credit.

În ce privește veniturile de natură salarială, Klaus Iohannis a încasat 178.391 lei de la Administrația Prezidențială, venituri în ușoară scădere față de anul precedent, 179.735 lei. Carmen Iohannis a obținut mai mulți bani decât anul trecut, însă creșterea salariului ei anual de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu este destul de mică: de la 43.450 lei la 44.816 lei.

Cea mai semnificativă schimbare legată de veniturile lui Klaus Iohannis este creșterea substanțială a veniturilor din drepturi de autor, semn că scrisul poate fi profitabil. Dacă în iunie 2020, președintele primise numai 1.275 de lei ca drepturi de autor din partea editurii „Curtea Veche”, un an mai târziu veniturile declarate din această sursă crescuseră la 29.784 lei.

Sursa foto: facebook.com/ Klaus Iohannis

Klaus Iohannis şi-a publicat declaraţia de avere pe 2021

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top