Beauty

Top 5 fructe benefice tenului

Tenul este oglinda organismului nostru, a ceea ce se petrece în interior și mai ales a ceea ce mâncăm.

Strălucirea, frumusețea și sănătatea tenului nu țin doar de produsele și procedurile cosmetice, ci și de o alimentație echilibrată. Mâncarea nesănătoasă duce la proasta funcționare a organismului, iar cel mai mic dezechilibru se reflectă pe ten. Cel mai des întalnită, o problemă deloc ușor de rezolvat, este acneea care apare mai ales atunci când există o instabilitate hormonală și când zahărul și grăsimile sunt consumate în exces.

Astfel că, pentru pentru un ten sănătos și frumos, am putea să înlocuim zahărul procesat cu fructele de sezon. Se pot integra zilnic în alimentație dar se pot folosi și ca măști faciale prin diverse procese de preparare. Ele acționează ca niște ”pilule magice” pentru piele ce aduc vitaminele necesare în funcție de caz.

Portocalele

Bogate în vitamina C, portocalele pot face minuni pentru pielea ta și nu ar trebui să lipsească din casă sau din rutina zilnică de înfrumusețare, ca principiu activ. Vitamina C, puternic antioxidant, luptă împotriva radicalilor liberi și astfel împotriva îmbătrânirii premature. Acidul citric este un bun aliat în combaterea acneei. Se poate folosi ca peeling pentru luminozitate și pentru diminuarea petelor pigmentare.

Mango

Datorită conținutului de Vitamina A, C și E are proprietăți emoliente, ajută la menținerea elasticității pielii și luptă împotriva ridurilor  premature.

Pepenele roșu

Dacă ai pielea sensibilă și se irită ușor sau pur și simplu ai o arsură solară, datorită anioxidanților, calmează inflamațiile și erupțiile cutanate. Licopenul conținut ajută la producerea de melanină și protejează pielea de efectele nocive ale soarelui.

Lămâia

Inamicul numărul 1 împotriva acneei și a petelor. Are proprietăți astringente și se poate folosi direct pe zona cu probleme (coșuri, pete sau puncte negre), într-o cantitate mică.

Mărul

Colagenul și elastina, conținute de măr, ajută la menținerea fermității pielii și la regenerarea celulară. Se poate folosi pisat, amestecat cu miere și aplicat pe ten ca o mască facială.

Top 5 fructe benefice tenului

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top