O combinație spectaculoasă de culori apare la confluența unor fluvii a căror ape nu se amestecă unele cu celelalte. Datorită materialelor sedimentare diferite, vegetației acvatice sau a poluării transportate de către fluvii se realizează acest colorit unic în lume.

Acest fenomen poate fi observat în:

1.Jialing și Yangtze, China

Râul Jialing cu o lungime de 119 Km se revarsă în râul Yangtze, cele doua întalnindu-se la capătul orașului Chongqing. Apa curată a râului Jianling face “cunoștiință” cu cea galben-maronie a râului Yangtze, acesta căpătând mai multă putere.

Jialing si Yangtze, China

2.Alaknanda și Bhagirathi

a4de1de852027ae8d475638208dad23b

3.Mosel și Rin

leadImage

4.Green și Colorado în Canyonlands 

Pe teritoriul parcului Parcul Național Canyonlands râurile Colorado River și Green River au săpat canioane adânci. Debitul râurilor depinde de cantitatea de apă din timpul zapezilor sau a precipitațiilor, acesta schimbându-se de la un anotimp la altul. Debitul cel mai mare se înregistrează de la începutul lui Mai până la sfârșitul lui Iunie.

Confluence-of-the-Green-and-Colorado-Rivers-in-Canyonlands-National-Park-Utah-USA.

5.Ron și Arve

Strret Geneva

Aceste ape sunt unice în lume datorită spectacolului fluvial pe care acestea îl creează.

Top 5: Fluvii care se întâlnesc, dar nu se amestecă

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top