Cultural

Teatrul Masca în Gala UNITER

Povestea Teatrului Masca a început în 24 Mai 1990. La împlinirea vârstei de douazeci și cinci de ani, echipa a primit un cadou cu totul special. Actorii teatrului au fost invitaţi să susţină un moment aparte în cadrul prestigioasei Gale UNITER, aflată și ea – coincidență – la a douazeci și cincea aniversare.

În cadrul spectacolului-gală, actorii au pus în scenă povestea unui cuceritor, povestea unui „Casanova”. Alături de actorii Teatrului Masca au avut onoarea de a performa şi studenţi ai Facultăţii de Arte – ce studiază cu maestrul Mihai Mălaimare Arta actorului.

Pentru a exprima lucruri minunate nu este nevoie mereu de cuvinte. Un simplu gest este suficient. Actorii s-au transformat în statui vivante şi au purtat publicul în perioada Barocă. Costumele de epocă, coloana sonoră şi machiajul au format un întreg plin de eleganţă şi rafinament.

Spectatorii au primit cu mare drag reprezentaţia Teatrului Masca, răsplătindu-i pe actori cu ropote de aplauze.

 Alte două prezențe ale Facultății de Arte în cadrul galei s-au concretizat prin momentul West Side Story (ce a înglobat în echipa de actori pe Nicolas Cațianis, absolvent la clasa Eusebiu Ștefănescu, Rodica Mandache) și pe d-na Maia Morgenstern, Decanul Facultății, care a înmânat premiul pentru cel mai bun regizor.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top