Externe

Sute de gropi comune au fost descoperite in Malaysia

De-a lungul graniței cu Thailanda au fost descoperite sute de gropi comune în 28 de tabere din Malaysia, stabilite de traficanții de persoane.

Criza imigranţilor din Malaysia: s-au descoperit sute de gropi comune ale victimelor traficanţilor de persoane

Descoperirea a 139 de gropi comune vine pe fondul crizei națiunilor din sud-estul Asiei. Miile de imigranți care doresc sa scape de persecuțiile de natura religioasa sau doar pentru faptul ca doresc sa își găsească ceva de lucru se aventureze în astfel de călătorii periculoase.

Taberele de traficanți  ar fi operaționale de aproximativ 5 ani si au fost abandonate doar atunci când au fost descoperite de autorități, potrivit ministerului Internelor din Malaysia, Ahmad Zahid Hamidi.

Cadavrele au fost descoperite în zona Padang Besar, din statul Perlis, Malaysia. Oficialii încă număra cadavrele din morminte.

În ultimele săptămâni autoritățile thailandeze au descoperit gropi comune și tabere ale traficanților de persoane și în partea lor de granița.

Acesta campanie a intensificat criza imigraților din sud-estul Asiei. Bărcile care transportau imigranții din Myanmar și din Bangladesh au ales sa păstreze distanta de mal, agravând astfel situația refugiaților de la bord, care deseori duc lipsa de apa și mâncare.

Majoritatea imigranților sunt musulmani Rohingya, o minoritate etnica care fuge de persecuțiile, din vestul Myanmar. Exista și imigranți din Bagladesh, pe motive economice, care spera sa lucreze în tari ca Malaysia sau Indonezia, conform CNN.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top