Externe

Cele mai puternice 10 state din punct de vedere militar

Deși trăim în secolul XXI, tot mai multe conflicte armate au loc în lume. Rusia a intensificat războiul informațional cu Occidentul, Coreea de Nord lansează rachete balistice, Statul Islamic se apropie din ce în ce mai mult de Europa, iar estul Ucrainei este în conflict.

Curioși, cei de la  Business Insider, cu ajutorul celor de la Global Firepower au facut un top 10 al celor mai puternice armate ale lumii.

Pe primul loc se situează armata Staelor Unite ale Americii – care cheltuieşte 577 de miliarde de dolari pe Apărare, în fiecare an. SUA se găsesc în urma Indiei și a Chinei privind trupele, dar recuperează cu puterea aviatică superioară şi cu o flotă navală foarte mare.

Pe locul al doilea se găsește Rusia -deținătoare a numeroase vehicule blindate, de o marină mare și de faptul că ţara încă este una dintre cele mai mari producătoare de petrol.

China se situează pe locul al teilea având cel mai mare număr de soldați, o flotă acvatică impresionantă și un număr mare de tancuri.

Pe locul patru se situează India cu un număr mare de soldați și cu o flotă redutabilă de aeronave şi de tancuri, dar și cu o marină respectabilă.

Marea Britanie ocupă poziția a cincea având un număr mic de avioane de luptă, puține tancuri și personal militar redus.

Locul șase este ocupat de Franța, care are echipament militar modern și foarte capabil: avioane Mirage şi Rafale, elicoptere Tiger şi tancuri LeClerc. Franţa este şi producătoarea unei mari părţi din echipamentele militare proprii, însemnând că are abilitatea de a se înarma singură în timpul unui eventual conflict.

Locul șapte este ocupat de Coreea de Sud cu o forță navală mică și un buget relativ mic, în schimb are forța militară proporțională cu populația.

Germania este situată pe poziția a opta datorită unei economii puternice, a cheltuielilor militare şi a antrenamentului soldaţilor. Totuşi, Germania ar putea fi mai slabă decât pare: consumă mai mult petrol decât produce, iar importurile ei vin din Rusia.

Pe locul nouă se află Japonia cu un apetit de război foarte mic. Dispune de forță aeriană și, maritimă.

Turcia se clasează pe locul zece cu cea mai mare populație de vârstă potrivită pentru serviciul militar și este cea mai de temut forţă în ceea ce priveşte tancurile. În prezent, Turcia modernizează  marina şi se pregăteşte intens de război, Statul Islamic aflându-se din ce în ce mai aproape.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top