Externe

Regimul profită de dorinta oamenilor de a muncii in străinătate

Regimul nord- coreean trimite oameni în străinătate pentru a muncii, promițându-le ca banii pe care ii vor câștiga vor ajunge la familiile lor, în schimb banii trimiși de aceștia ajung în bugetul statului.

Oamenilor este promis un salariu echivalent a 8 salarii medii în Coreea de Nord și faptul ca acești banii vor ajunge la familii.

Nord-coreeni care doresc să plece în străinătate  sunt supuși pe lângă testele de sănătate, unor teste de ”loialitate”. În urma acestor teste, aceștia primesc acordul de a părăsi sau nu țara.

646x404[1]

Aproximativ 60.000 de nord coreeni muncesc în  40 de țări, iar plata pentru munca lor ajunge la Guvernul de la Phenian, aceste date reies din raportul Database Center for North Korean Human Rights.

Tot în acest raport se arată faptul ca fenomenul nu este unul nou, deoarece Phenianul exportă muncă forțată în schimbul valutei forte încă din anii `50, în baza unor înțelegeri care funcționează și astăzi.

Cei mai mulți dintre nord-coreeni, în jur de 19.000 s-ar afla în Rusia și China. Comunități însemnate s-ar afla și în Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Mongolia și Qatar. Anual, ei aduc în jur de 1,2 – 1,3 miliarde de dolari regimului totalitarist.

Fenomenul este considerat diferit de alte cazuri de trafic de ființe umane pentru că regimul profită de dorința oamenilor de a munci în străinătate pentru a trimite bani acasă. Muncitorii sunt cei care fac eforturi pentru a prinde o astfel de ocazie, de a câștiga doi dolari pe zi, în loc de 25 de cenți.

Oamenii accepta locuri de muncă în restaurante și saloane de masaj din China sau pe șantiere din Europa de Est sau Orientul Mijlociu, trăind în condiții mizere, arată Centrul de Statistică pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top