Diverse

Specialiștii din Franța trag un semnal de alarmă! Ce au găsit în cadavrul unei balene!?

O balenă a eșuat pe plajele din Franța, iar specialiștii au rămas șocați! Aceștia au descoperit în timpul autopsiei, cauza morții mamiferului: 16 kilograme de plastic!

Cadavrul unei balene cu cioc a fost observat de câțiva trecători pe o plajă din Landes, în sud-vestul Franței. Corpul balenei a fost disecat de doi specialiști ai rețelei naționale pentru monitorizarea animalelor eșuate din cadrul Observatorului Pelagis, notează agenția EFE, citată de Agerpres.

Willy Dabin, coordonatorul rețelei franceze de monitorizare a eșuărilor, a spus că starea de sănătate precară a balenei se datorează prezenței deșeurilor plastice de tipul pungilor și sacilor menajeri, precum și ale altor diverse ambalaje. Acest exemplar de femelă suferea de o boală parazitară care îi slăbise organismul și o împiedicase să se alimenteze corespunzător. Dabin a mai precizat că deși balena cu cioc este „un vânător activ”, care plonjează la o adâncime de 1.000 de metri pentru a se hrăni, acest exemplar „a fost nevoit să rămână la suprafaţă înghiţind tot ceea ce i-a trecut prin faţă”.

„Din cauza bolii, a trecut de la statutul de vânător activ la cel de ţestoasă care înghite plasticele pe care le confundă cu meduzele”, a adăugat acesta.

”Plasticul din organismul balenei a accelerat moartea acesteia”, afirmă specialiștii.

Potrivit observatorului, ”această grămadă de plastic a accelerat probabil moartea cetaceului”, cu un interval estimat la cel puţin 10 zile.  ”Astfel de deşeuri căptușesc pereții stomacului şi ai intestinului, putând provoca ocluzii şi împiedică nutrienții să treacă în sânge’‘, au mai precizat aceștia.

Ceea ce a fost descoperit în stomacul balenei arată starea gravă și in continuă degradare în care se află oceanele lumii și care sunt pline de deșeuri din plastic. Anual, circa 2-3% dintre 2.000 de specimene de foci, balene şi delfini eșuează pe coastele metropolitane şi ultra-marine.

Sursa foto: facebook.com/itsasarima

Specialiștii din Franța trag un semnal de alarmă! Ce au găsit în cadavrul unei balene!?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top