Cultural

250 de morminte descoperite în Egipt

Arheologii egipteni au scos la iveală circa 250 de morminte vechi de 4.200 de ani, în provincia Sohag, din sudul Egiptului, a anunţat marţi Ministerul pentru Antichităţi, potrivit newsinfo.inquirer.net.

“Au fost descoperite în jur de 250 de morminte, dintre care unele cu mai multe gropi funerare şi altele formate dintr-un coridor înclinat care se termină într-o sală funerară”,  a precizat Ministerul într-un comunicat.

Sursa foto: www.news.cn

“Aceste morminte datează de la sfârşitul Vechiului Regat până la sfârşitul perioadei ptolemeice”, se menționează în comunicatul citat.

Conform scrierilor istorice, Vechiul Regat este perioada care se întinde între 2.700 şi 2.200 î.Hr., în timp ce dinastia ptolemeică din Egipt a durat 300 de ani, până la moartea Cleopatrei, în 30 d.Hr.

Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului general al antichităţilor egiptene, a indicat că unul dintre mormintele din Vechiul Regat prezintă urme de inscripţii hieroglifice şi o cameră pentru “sacrificii”.

Potrivit lui Mohamed Abdel-Badie, un responsabil al Antichităţilor care a condus săpăturile, în morminte au fost găsite vase din ceramică şi obiecte dedicate zeităţilor egiptene. De asemenea, au fost descoperite vase mici din alabastru, oase umane şi de animale, precum şi relicve de calcar care pot fi “stele funerare (…) datând din a 6-a dinastie”, a adăugat specialistul.

În ultimele luni, în Egipt au fost făcute publice mai multe descoperiri importante arheologice,  în speranţa relansării turismului, un sector care s-a confruntat cu multe dificultăţi de la Revoluţia din 2011 prin care a fost îndepărtat de la putere Hosni Mubarak şi până la pandemia de coronavirus din prezent.

Sursa foto: xinhuanet.com

250 de morminte descoperite în Egipt

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top