Externe

Incendiu de vegetaţie în nordul Spaniei şi Portugaliei

31 de pompieri, dintre care 6 morţi şi 25 de răniţi se numără printre victimele incendiului devastator produs în nordul Spaniei şi Portugaliei.

Pe baza informaţiilor oferite de site-ul Euronews, un număr de aproximativ 5000 de pompieri au încercat să oprească răspândirea incendiului din zonele afectate.

Incendiile în masă din Peninsula Iberică s-au produs datorită temperaturilor record din mijlocul lunii octombrie, de aproximativ 36 de grade Celsius şi a vânturilor puternice generate de Uraganul Ofelia. Acestea ameninţă şi oraşele Vigo, Pontevedra şi Ourense.

Purtărotul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Protecţie Civilă din Portugalia, Patricia Gaspar, citată de Euronews, a declarat că “duminică a fost cea mai proastă zi de la începutul anului din cauza faptului că temperaturile au fost mai ridicate decât media pentru acest sezon, dar şi efectul cumulat al secetei, au făcut ca intensitatea incendiilor să crească”.

Catastrofa naturală a atras după sine închiderea a trei autostrăzi din Portugalia şi suspendarea cursurilor din cel puţin 10 şcoli pe de raza oraşului Vigo.

Text: Violeta Necula şi Floriana-Anca Costache 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top