Evenimente

“….Întâia noapte de război”

Cu puțin timp în urmă, Vladimir Putin își căra cu minuțiozitate tancurile și armele la granița Ucrainei. Ce părea a fi un avertisment, s-a transformat în cel mai urât coșmar.

Ucraina este înconjurată de către tancuri, iar peste tot domnește frica și sunetul rachetelor. Acesta numește Kievul drept “teritoriul său istoric”, singura soluție fiind ocuparea lui.

Oamenii încep să plece și se refugiază în țările vecine.Vadim Ghirda surprinde atmosfera de la fața locului prin fotografiile care dau de înțeles că situația nu este una bună.

Bătrânii în cărucioare cu rotile , se grăbesc să prindă o destinație către nicăieri. Și-au lăsat în spate toată munca, care urmează să fie distrusă de către furia lui Putin. Oameni, care părăsesc casele lor pentru a se refugia în alte părți. Animăluțe ale căror vieți  atîrnă de un fir de ață și copii ai cărui viitor este incert.

Președintele rus declară următoarele:

”URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul.

Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni.

Nu vom mai permite așa ceva.”

Motivele nu sunt pertinente. Extinderea N.A.T.O? patriotismul exagerat a lui Putin? sau dorința acestuia de a-și arăta grandomania?

Posibila aderare a Ucrainei la N.A.T.O  sau o politică SUA de acaparare a Rusiei sunt scenariile care l-ar fi determinat pe Vladimir Putin să dea startul atacului.

Până atunci, iubirea lui Vladimir Putin pentru țara lui se măsoară în gloanțe, sânge, cadavre. Asta doar pentru a acapara un teritoriu cu probleme economice care este alipit altuia cu probleme asemănătoare.

Sursă Foto:Vadim Ghirda

“….Întâia noapte de război”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top