Sport

Simona Halep încheie anul ca numărul I mondial

Simona Halep este a 13-a jucătoare din istoria tenisului feminin care încheie anul în postura de numărul 1 mondial. Pentru performanța sa, Halep a primit trofeul și un inel cu diamant. Ceremonia de premiere a avut loc la Singapore, unde tenismena a jucat ultimul său meci din acest sezon.

La începutul sezonului, 8 jucătoare aveau șansa să termine anul ca lider mondial. Simona, prin victoria din semifinalele turneului de la Beijing împotriva sportivei Jelena Ostapenko, 6-2 6-4, a detronat-o pe Garbine Muguruza liderul clasamentului până în acel moment.

“Sunt încântată să fiu aici, este o onoare, 13 este numărul meu norocos. Este o recompensă pentru ceea ce am făcut în acest an. Am avut două momente dificile anul acesta, unul la începutul anului când am fost accidentată aproape trei luni și nu am putut să joc, dar am revenit și am fost mai puternică. Celălalt moment dificil a fost la French Open, când am fost foarte dezamagită și tristă după acel meci (n.r. când a pierdut finala de la Roland Garros în fața Jelenei Ostapenko), dar am reușit să revin din nou. Am jucat din ce în ce mai bine și acum termin anul pe primul loc“, a declarat Halep citată de Mediafax.

Sportiva și-a pus inelul oferit pe mână și a încheiat seara spunând, mai în glumă, mai în serios, “mă logodesc cu tenisul“.

Text: Robert Pahome

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top