Sport

Sevilla a câștigat trofeul Europa League

Varșovia a fost gazda finalei Ligii Europa câștigată de iberici cu 3-2. Sub o atmosferă înălțătoare, cu o festivitate de deschidere energică, seara se anunța foarte interesantă. Și așa a și a fost.

finala-europa-league-miercuri-la-protv-dnepr-sevilla-ucrainienii-lasa-armele-si-vor-sa-puna-mana-pe-trofeu_7

Sevilla, pe de o parte avea că unic scop să-și apare trofeul câștigat anul trecut, iar Dnipro se afla în fața primului trofeu european din istorie.

Meciul a început bine pentru ucraienieni și în minutul 7 Kalinic a deschis scorul grație pasei lui Matos. Minutul 28 a adus egalarea, Krychowiak a marcat cu un șut de la 15 metri. Câteva minute mai târziu, Bacca, ce se anunța a fi eroul Sevillei, a înscris pentru 2-1. Cu un minut înainte de finalul primei reprize, ucraienienii au dat lovitura prin Rotan, care a făcut 2-2 din lovitură liberă.

Deși în prima repriza, Dnipro a dovedit că nu în zadar a ajuns până în ultimul act al acestei competiții, în repriza secundă, nu a mai avut forța de a înscrie. Partida s-a încheiat 3-2 pentru iberici, Bacca aducând victoria în minutul 73.

Sevilla League, așa cum a fost  numită de cei de la Marca, este la al doilea trofeu consecutiv de Europa League și la al patrulea din istorie. Datorită unei noi reguli impuse de UEFA, câștigătoarea Europa League va juca la  anul direct în grupele Ligii Campionilor.

Foto: sport.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top