Sport

Ciprian Marica – interviu pentru Hyperflash

Cine nu-l cunoaște pe Ciprian Marica, nu cunoaște fotbalul. Jucător de bază al Reprezentativei României și atacant al echipei Konyaspor, Ciprian e un tip corect, cu un caracter frumos și mai ales cu mult bun simț.

El a avut plăcerea de a povesti într-un interviu pentru Hyperflash despre cum se mai simte după accidentarea suferită, cum e in Turcia, dar și cu cine ține în finala Europa League din această seară.

marica konyaspor

 

 -Bună, Ciprian, cum te simți și cum decurg antrenamentele? Când vei fi apt de joc 100%?

  Mă simt bine. Lucrez mult pentru recuperare, sper că voi fi refăcut curând. Nu știu exact când voi fi apt de joc, procesul de refacere e foarte complex.

 – Cum e în Turcia? Care e atmosfera de la echipă și cum te întelegi cu colegii? Îl ai aproape și pe Gabi Torje, pe care îl ai coleg și la Natională. 

 Eu m-am adaptat oriunde am jucat. Sunt o fire deschisă, sociabilă, am legat prietenii durabile la toate echipele la care am activat. A fost o provocare Turcia, o țara nouă, pentru mine, o cultură nouă, un fotbal diferit. Oamenii iubesc maximum acest sport. Regret din suflet că accidentările m-au împiedicat să le ofer golurile cu care să le mulțumesc pentru bucuria cu care m-au înconjurat. Dar mă voi revanșa.

  -Apropo de Națională, când vei reveni?

Nu știu cu exactitate în acest moment. M-a durut enorm că nu am putut să-mi ajut mai mult coechipierii în această primăvară, dar s-au descurcat foarte bine și România are mari șanse de calificare.

-Uite, eu nu am avut ocazia niciodata să mi se cânte imnul. Ce sentimente te încearcă înaintea unui meci al României când se aude intonarea imnului?

Chiar nu pot să îti explic în cuvinte. Ar trebui să fii pe gazon, lângă noi, să intelegi.

-Ai o fundație ce-ți poartă numele prin care vii în ajutorul copiilor și tinerilor talentați. Felicitări! De unde ideea și cum decurge activitatea aici?

Am mai spus-o și cu alte ocazii. Eu mă consider un tip norocos, fac ceea ce mi-am dorit din copilărie și câștig și bani. Am tot întâlnit copii talentați care nu s-au realizat pentru că nu au fost sprijiniți, fiindcă performanța se susține cu cheltuieli serioase. Mi-am dorit să întorc din ce mi-a dat mie soarta și celor mai puțin norocoși, dar care-și doresc să exceleze în ceea ce fac. Eu încerc să-i sprijin cu fundația mea, cu echipa care lucrează acolo. Totul merge bine, dar se poate și mai mult. Lumea trebuie să afle ce facem noi pentru tinerii dotați ai României și să vină lângă noi în număr cât mai mare.

-Ce vrei să faci după ce vei pune ghetele în cui?

Îmi iau o vacanță. Apoi, vom vedea.

-Ce alte sporturi urmărești? Știu că ești susținător al Simonei Halep.

Imi place tenisul, e adevarat. Urmăresc orice sport atunci când am timp liber.

-Cu cine ții în finala Europa League și Champions League?

În finala EL țin cu Dnipro. Am jucat în Ucraina, m-am simțit extraordinar acolo și cred că oamenii din această țara trăiesc o dramă teribilă fără să aibă vreo vină. S-au trezit implicați într-un război urât, le-au murit copiii și rudele, le-au fost dărâmate casele, le-a fost afectată viață. Groaznic. Iar la Champions League sper doar să avem un spectacol adevărat.

Și ultima întrebare, cine să câștige campionatul, Steaua sau ASA Târgu Mureș?

Să câștige cine merită!

-Mulțumesc mult! Iti doresc mult succes și să te vedem cât mai repede pe teren.

Mulțumesc!

Foto: digisport.ro, cugetliber.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top