Diverse

Sandalele gladiator, încălţările în care s-a scris istoria

Omenirea a cautat întotdeauna metode de a se proteja şi de a-şi uşura existenta. Astfel se explică faptul că în urmă cu 500.000 de ani existau diverse modele primitive de încălţăminte. Descoperirile relevă faptul că în peşterile  spaniole existau desene cu oameni ale caror picioare erau acoperilte cu piei de animale. Spre deosebire de zilele noastre, sandalele nu erau durabile întru-cât pielea era neargăsită.

Privind, în trecut sandalele au avut o importanţă destul de mare.  Încă din Egiptul Antic aceste piese vestimentare erau încastrate fie cu pietre preţioase, fie aveau desenat pe talpă chipul duşmanilor. Să nu uităm de faptul că în mormintele egiptene au fost găsite sandale din aur.  Ele erau chiar şi un simbol al puterii şi al prosperităţii.

Cel mai versatil model care şi-a păstrat identitatea din cele mai vechi timpuri şi până astăzi sunt sandalele gladiator. Au reprezentat un simbol al triumfului învingătorului, simbol care s-a păstrat până acum.  Diversitatea de modele şi culori ne pune în dificultate când vine vorba să achiziţionăm astfel de încălţări. Ar trebui să fim atenţi la ce ne propun designerii pentru a nu da greş. Iar pentru a le combina cum trebuie găsiţi o multitudine de idei pe site-uri de inspiraţie precum Polivore sau Weheartit.

Să aruncăm o privire de-a lungul anilor ce au consacrat sandalele gladiator.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top