Fashion

A ajuns de pe şantier, pe podium

moda_2013_primavara_vara_salopeteVorbim despre un obiect vestimentar care a cunoscut o evoluţie considerabilă. Ceea ce în ziua de astăzi numim „salopeta”, datează din anul 1792. Aş vrea să evidenţiez faptul că pe vremea aceea erau nişte pantaloni care se purtau peste îmbrăcăminte de către militari şi muncitorii industriali.În lunile călduroase purtau numai salopeta. Iniţial a fost purtată numai de bărbaţi. Însă odată cu pătrunderea femeii în câmpul de munca a devenit un articol purtat de ambele sexe.

Cu trecerea anilor a fost considerat un articol comod şi versatil. Astfel întrată în atenţia designerilor, salopeta şi-a facut apariţia pe podiumurile de modă.  În anii `70 a fost piesa de bază care revine şi anul acesta în tendinţe.  Marile brand-uri ne încântă deja cu o multitudine de modele. Fie că optezi pentru o salopetă din denim pentru un look mai lejer, fie că alegi una dintr-un material mai sofisticat vei fii pe val.

În plus, pe langă lejeritatea pe care o comferă. Mereu te poate scoate din impas când nu ai destule idei pentru a creea un look chic.  Poate fi asortată cu jachete deasupra, pe sub pulovere, peste cămasi sau bluze  şi alte piese de sezon. Purtată ca atare, salopeta are darul de a alungi silueta creând o linie verticală continuă si poate înlocui cu succes o rochie elegantă la un eveniment mai mult sau mai puţin formal.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top