Sport

România va juca fără spectatori meciul cu Finlanda

Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi într-un comunicat de presă, că meciul dintre România și Finlanda, de pe 8 octombrie, se va desfășura cu porțile închise din cauza incidentelor din cadrul partidelor cu Ungaria și Grecia.

Suporteri ai nationalei de fotbal a Romaniei flutura stegulete, in timpul meciului cu selectionata Ungariei, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, pe Arena Nationala, in Bucuresti, vineri, 6 septembrie 2013. LAURENTIU MICH / MEDIAFAX FOTO

Comisia de Disciplină, Etică și Control a UEFA a transmis astăzi către FRF înștiințarea conform căreia Naționala României nu va putea desfășura următorul meci de pe teren propriu cu spectatori.

Decizia a fost luată în urma scandarilor rasiste și a incidentelor create de fani.

“În ceea ce priveşte meciul cu Ungaria, Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori – lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar”, se găsește în comunicatul FRF.

Și partida cu Grecia a avut urmari, FRF fiind din nou sancționată.

“Meciul cu Grecia a însemnat sancţionarea Federaţiei Române de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016.

Pentru acelaşi meci s-a dispus şi o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar”, anunță sursa citată.

Nici Federația ungară nu a scăpat de sentința de la UEFA, fiind amendată cu 70.000 de euro, iar urmatoare partidă de pe teren propriu, cu Insulele Feroe va fi fără fani, informează digisport.ro.

Foto: digisport.ro, sportsudest.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top