Entertainment

România eliminată de la Eurovision 2016

Prima dată în istoria concursului Eurovision când o ţară este eliminată din competiție.

Postului TVR i s-a retras dreptul de a participa la Eurovision 2016. Motivul acestei situații este cel al unei datorii neachitate, ce se ridică la suma de 10 milioane de euro.

Site-ul oficial al concursului Eurovision a anunțat printr-un comunicat că România este exclusă din competiție.

Până pe data de 20 aprilie 2016, TVR trebuia să plătească datoria de  10 milioane de euro. În urma depășirii termenului limită, România a fost retrasă din cursa Eurovisionului.

Reacția lui Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016:

În cadrul Eurovisionului de anul acesta, Ovidiu Anton urma să reprezinte România cu piesa “Moment of Silence“. Acesta la aflarea deciziei oficiale a reacționat pe pagina sa de Facebook : 

Dragi prieteni,

Am primit și eu într-un final înștiințarea oficială. Încerc să zâmbesc și să nu mă ia valul însă… e nedrept. Eu rămân același, același artist sincer, același luptător care a câștigat prin votul juriului și al publicului… dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins… de cine ? de ce ? Corect???… nu știu cum să o spun frumos acum, așa că mă abțin

Thanks for the international support from everywhere, its a sad day, my friends…

Reprezentanţii TVR, invitaţi la Ministerul Finanţelor

Reprezentanții TVR-ului au fost invitați astăzi la Ministerul Finanțelor pentru a fi discutată situația postului public de televiziune :

La fel de grav ca neparticiparea României la Eurovision este ceea ce se întâmplă acum în TVR. Nu mai există nici bani de benzină pentru maşini să meargă în ţară să filmeze pentru ştiri. S-a ajuns la fundul sacului”, a declarat public fostul director interimar al TVR, Irina Radu.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top