Externe

România este pe lista neagră a Statului Islamic

Statul Islamic amenință 60 de țări cu atacuri teroriste, printr-un videoclip difuzat pe data de 24 noiembrie, ce a devenit viral pe internet. Printre acestea se numără și România.

Statul Islamic

Sursă capital.ro

ISIS consideră că aceste state formează o coaliție globală împotriva lor, numind-o ,,coaliția diavolilor”.

În imaginile videoclipului se observă steagurile mai multor state, precum Elveția, Israel, Republica Moldova, Marea Britanie, SUA, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Malta, Australia, Franța, Canada, Japonia, Bahrain, Iordania, Maroc, Turcia, Arabia Saudită, Qatar.

Conform MediafaxMoscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Statului Islamic, care ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un așa numit “califat islamic”.

Statul Islamic

Sursă capital.ro

Centrul Media Al-Hayat a difuzat materialul video în spațiul online, unde statul Islamic se mândrește cu realizările făcute până acum, ca de exemplu extinderea teritoriului, aproximat de către aceștia ca fiind de 8 ori mai mare față de Belgia.

“Iată coaliţia diavolilor, la care se alătură Iranul, Turcia şi Rusia. Asta pentru că Millah of Kufr (necredincioşii) li se vor alătura pentru a lupta împotriva adevărului. Deci, să vedem ce puteţi. Numărul vostru ne va spori nouă credinţa. Noi vă numărăm steagurile. Profetul nostru a spus că atunci când vor ajunge la 80, flăcările războiului vă vor arde în final pe dealurile morţii (…) Aliatul nostru este cel mai mare. El este Allah şi toată gloria este a lui”, declară în videoclip cei din gruparea ISIS, potrivit traducerii făcute de către cei de la Mediafax.

Materialul video îl puteți viziona aici.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top