Sport

Rezumatul etapei a doua din sistemul play-off și play-out

Etapa a doua din play-off și play-out nu a adus surprize mari și nici răsturnări incredibile de situație.

Pentru a înțelege mai bine, să începem cu partea superioară a clasamentului.

fotbal

Primul meci din play-off-ul etapei cu numărul doi le-a adus față în față pe Pandurii și Viitorul.

După o repriză în care oaspeții au dominat, echipa antrenată de Edi Iordănescu a deschis scorul în primul minut din partea secundă a jocului prin Nicoară.

Viitorul lui Hagi a adus egalarea în minutul 72 prin Vlad Rusu cu un șut de mare clasă.

Pandurii se află pe locul doi în clasament cu 28 de puncte, iar Viitorul este penultima cu 24 de puncte.

Duminică, Liga 1 a adus derby-ul etapei și meciul care a relansat lupta la titlu.

Liderul Astra a fost învinsă categoric cu 2-0 în deplasarea de la Pitești.

Precum în mecul din Dinamo, steliștii au deschis repede scorul, Momcilovic a marcat cu o lovitură de cap în minutul 12.

Nicușor Stanciu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor și a înscris cu un șut de la marginea careului pentru 2-0.

Rezultatul de duminică a urcat-o pe Steaua pe locul 3 în clasament, la egalitate de puncte cu Dinamo, dar cu golaveraj mai bun. Astra se menține în fruntea Ligii 1 cu 29 de puncte.

Ultimul meci din play-off a avut loc luni între ASA Târgu Mureș și Dinamo. Deși meciul s-a încheiat cu o remiză albă, fazele de atac și suspansul nu au lipsit de la această confruntare.

Dinamoviștii sunt pe locul 4 cu același număr de puncte ca rivala din Ghencea, în timp ce mureșenii sunt pe ultimul loc în clasamnetul play-off cu 20 de puncte.

De cealaltă parte, Petrolul și CSMS Iași au deschis runda a doua cu meciul de pe terenul ploieștenilor.

Lupii au rămas blânzi însă și au suferit o nouă înfrângere contra moldovenilor, iar Liga a doua este tot mai aproape.

CSMS Iași a descis repede scorul, în minutul 8 Bole făcea 1-0 din pasa lui Andrei Cristea. Pasator la prima reușită, de data aceasta țintește chiar el spațiul porții, Andrei Cristea marcând pentru 2-0.

La doar două minute de reluarea jocului, Begeorgi a marcat golul de onoare pentru ploieșteni, gol care nu ajută la nimic. Sunt pe ultimul loc în clasament cu doar 4 puncte, iar Liga secundă se zărește în zare. CSMS Iași, în chimb, este prima în play-out cu 22 de puncte și stă momentan fără emoții.

Voluntari și Botoșani și-au împărșit punctele, iar lucrurile sunt destul de serioase pentru echipa lui Ionel Ganea care se află în zona roșie a clasamentului cu 13 puncte. Moldovenii stau puțin mai bine, fiind pe patru cu 17 puncte.

Botoșani a fost prima care a marcat prin Roman în minutul 51, pentru ca Voluntariul să scotă un punct abia în minutele de prelungire ale meciului prin Bălan care a adus egalarea.

ACS Poli Timișoara și CFR Cluj a fost cel mai nebun meci al etapei.

Gazdele au marcat primele în minutul 10 prin Ovidiu Popescu, pentru ca în minutul 43 să-și mărească avantajul în urma loviturii de pedeapsă transformată de Zicu.

Când toată lumea se pregătea de fluierul final, Camora reduce din diferență în primul minut de prelungiri. Pentru ca meciul să fie cu adevărat dramatric, clujenii rămași în inferioritate numerică după eliminarea lui Mureșan, au marcat cel de-al doilea gol la ultima fază a întîlnirii prin Petrucci care profită de neatenția gazdelor.

Clujenii au scos un punct nebun în deplasarea de pe Bega și se află pe 3 cu 18 puncte, în timp ce Timișoara este pe 5 cu 15 puncte

Ultimul meci a avut le-a adus față în față pe Chiajna și Craiova.

Ilfivenii veniți după o victorie categorică cu 3-0 în fața lui Dinamo în semifinalele Cupei Ligii au reușit să ia cele trei puncte datorită unicului gol marcat. Giurgiu a înscris în minutul 10 și a adus puncte prețioase echipei sale în lupta de la retrogradare.

Chiajna este pe locul 13 cu 13 puncte, în timp ce Craiova este locul secund în partea inferioară a clasamentului cu 19 puncte.

Au mai rămas opt etape până la finalul sezonului iar lupta atât la titlu, cât și la salvarea de la retrogradre este acerbă. Rămâne de văzut care se va încorona campioana acestui an, dar și ce echipe vor juca la matineu din toamnă.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top