Comunicate de presă

Curs de terapie afirmativă LGBT pentru psihologii și studenții Facultății de Psihologie Hyperion

Psihologii și studenții Facultății de Psihologie Hyperion au posibilitatea să-și extindă cunoştinţele învăţând cum să sprijine persoanele LGBT, pentru a le ajuta să aibă vieţi sănătoase şi împlinite, în cadrul unui curs gratuit și inedit organizat pe 15 și 16 octombrie, în Sala de conferințe a Universității Hyperion (etaj 6, corp A).

Evenimentul se desfășoară în cadrul unui proiect internațional de terapie afirmativă a persoanelor cu identitate LGBT, în care Universitatea HyperionRutgers UniversityYale School of Public Health și National Institute of Mental Health sunt parteneri.

Acest curs va fi condus de John Pachankis – psiholog clinic specializat în crearea principiilor teoretice, de cercetare și practice de tratament al minorităților sexuale și de gen, și Corina Lelutiu-Weinberger – psiholog social specializat în crearea, administrarea și evaluarea intervențiilor pentru sprijinul sănătății mintale și fizice a grupurilor vulnerabile, în special a persoanelor LGBT. Acestora li se alătură psihoterapeuții români Florentina Ionescu și Monica Manu.

Obiectivele cursului:

  • cunoștințe despre formarea identităţii LGBT şi aspectele psihologice implicate în sănătatea mintală a acestor persoane;
  • tehnici de terapie care afirmă şi sprijină identităţile LGBT;
  • studii de caz prezentate de psihologi români, extrase din şedinţele lor de terapie cu persoane LGBT din România;
  • discuții periodice moderate de experți pe un forum dedicat cadrelor antrenate în această terapie.

Înscrierile se fac pe rutgers.qualtrics.com/jfe/form/SV_8xdHWniL2z2xlv7, iar locurile sunt limitate.

Prin acest eveniment, Facultatea de Psihologie Hyperion continuă seria de cursuri de formare a psihologilor și psihiatrilor români în terapie care sprijină persoanele gay, lesbiene, bisexuale şi transgender (LGBT), prin afirmarea pozitivă a identităților lor. Persoanele LGBT din România întâmpină dificultăți provocate de stres şi alte afecțiuni psihologice din cauza mesajelor homofobe ale societății și în lipsa sprijinului adecvat. Pentru că persoanele LGBT apelează la terapie mai frecvent decât alte categorii de persoane, psihologii au un rol important în reducerea stresului lor.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top