Externe

Războiul dintre Palestina și Israel continuă

Conflictul dintre Palestina și Israel nu pare să înceteze prea curând. Focurile rachetelor nu se opresc, iar Fâșia Gaza este în continuă teroare.

Semnele primelor divergențe între Gaza și Israel au apărut nu mult după Primul Război Mondial și s-au acutizat după anul 1947, când O.N.U a adoptat o rezoluție prin care, pe teritoriul Palestinei istorice se înființau două state, statul Israel și statul Palestina.

Oamenii din Fâșia Gaza se consideră victime ale unui conflict sin care nu-și doresc să facă parte. “Majoritatea oamenilor sunt absolvenți, săraci, fără slujbe. Nu te poți căsători. Nu poți închiria o casă. Nu poți începe o nouă viață aici,” transmite Mukhaimar Abu Sada, profesor de științe politice la Universitate Azhar.

Siham Shamalakh, translator de engleză, mamă a doi copii, transmite cu durere după ce atacurile israeliene au lovit o clădire de securitate Hamas (organizație paramilitară palestiniană islamistă), după colțul apartamentului ei din orașul Gaza: „Nu vreau să dorm [în timp ce] mă tem de bombardamente și rachete, fie de la israelieni, fie de la Hamas”, spune ea. “Știu că am un apartament drăguț, iar viața în Gaza este plăcută când este liniștită”.

Ambele părți au de suferit din cauza conflictelor, multe lăcașe de cult și clădiri sunt distruse din cauza bombardamentelor, oamenii care trăiesc în frică si în haos fiind nevoiți să-și părăsească locuințele și să se refugieze în alt loc.

Sursa Foto: Independent

Războiul dintre Palestina și Israel continuă

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top