Externe

India, lovită grav de al doilea val al pandemiei de coronavirus

India este împânzită de haos, după lovirea celui de-al doilea val al epidemiei. Majoritatea oamenilor suferă îngrozitor datorită numărului mic de măști de oxigen și din cauza faptului că orașele sunt pline de crematorii unde morții infectați sunt arși pe rug. Numărul de infectați depășește cu mult numerele oficiale. Bhramar Mukherjee, epidemiolog  din cadrul Universității din Michigan, descriind situația ca fiind “un masacru”.

“Numărul de cazuri în India crește încet, dar în mod constant în fiecare zi. Populația Indiei este a doua după China. China a reușit să conțină epidemia în cea mai mare parte a unei provincii și nu s-a răspândit la fel de mult ca în India. Mi-aș dori să am mai multe mesaje pozitive, dar modelarea noastră arată că până la 1 iulie vom vedea aproximativ 600.000 de cazuri în India”, relatează Mukherjee pentru University of Michigan News.

În statul vestic al Indiei, Gujarat, flăcările crematoriilor nu se opresc deloc, iar peste tot crematoriile improvizate au devenit din nefericire o priveliște neplăcută.

India, țara unde odată lumea umbla fără nici-o grija, străzile erau pline de comercianți ambulanți, tarabele erau deschise la orice pas, a devenit o țară sumbră, unde lumea este speriată să mai iasă din casă datorită fricii. Familiile bolnavilor își plâng morții în spitale, altele campează în secții pentru a-și îngriji bolnavii. Râul Ganje spală trupurile a mii de morți, deoarece crematoriile și spitalele sunt pline de mii de pacienți.

Exporturile au fost oprite, iar foarte puțini oameni au avut parte de imunizarea cu primul vaccin. Pentru India, țara cu o mare o mare producție de vaccinuri, acest lucru dezvoltă o situație negativă țărilor mai sărace, care nu vor mai beneficia de milioanele de doze venite lunar.

Medicii sunt de asemenea îngrijorați, mulți dintre aceștia neputând face față situației, fiind speriați de mutația virusului și anume B.1.617, suferind două mutații cheie în două tulpini.

Sursa Foto: Imtiyaz Khan

India, lovită grav de al doilea val al pandemiei de coronavirus

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top